Kitesurf cursus: 3 daagse basis cursus

3 daagse cursus kitesurfen bij Loops and Barrels

Reserveer nu je 3 daagse cursus kitesurfen!

3 daagse cursus kitesurfen

✔ Leer de basis van kitesurfen

✔ BB Talking headset

✔ Om te zetten naar 5 daagse cursus

✔ Nieuwste materiaal van F-one inclusief

✔ Wetsuit inclusief

✔ Advies bij aankoop van je eigen gear

Wat leer je tijdens je 3 daagse cursus?

Dag 1/3

Op dag 1 van de kitesurf cursus leer je de basis van het kitesurfen. We beginnen met een (klein) stukje theorie, materiaal uitleg en safety instructions. Daarna gaan we aan de slag met je kite controle op het land en in het water.

Dag 2/3

Op dag 2 van de kitesurf cursus gaan we verder met bodydraggen en het relaunchen van de kite wanneer hij in het water valt. Ook komt het kiteboard erbij om te leren bodydraggen met je kiteboard! 

Dag 3/3

Op dag 3 komt de headset bij de les kijken. We gaan beginnen met de waterstart. Je raakt dan wat verder van de instructeur vandaan, dus de headset is superhandig! D.m.v. powerstrokes ga je proberen om uit het water te komen en op je board te gaan staan.

Reserveer direct je les online hier!

Veel gestelde vragen

Kitesurfen valt in de categorie extreme sporten en deze sport kun je niet beoefenen zonder lessen te hebben gevolgd. Helaas gebeuren er nog steeds ongelukken in deze sport doordat mensen met te weinig kennis en ervaring gaan kitesurfen.

Goede kitesurflessen zorgen voor een veilige sport. Wat kun je verwachten?

  • Kennis over het besturen van de kite 
  • Kennis over de wind
  • Kennis over het weer
  • Kennis over de kite
  • Leren inschatten van risico’s
  • Bijbehorende veiligheids instructies
  • Leren kitesurfen! 

Door kitesurfles te nemen bij een goede kitesurfschool met ervaren instructeurs verzeker je jezelf van veilige, persoonlijke en vooral leuke kitesurflessen.

Dit verschilt per persoon, maar kitesurfen leer je in ieder geval niet in 1 les! We raden aan om een 3 daagse cursus te boeken, deze kan altijd nog worden omgezet naar een 5 daagse cursus. Ook bieden wij een combi pakket van 3 groepslessen + 2 privelessen. Uit ervaring is gebleken dat dit voor de meeste mensen de voorkeur heeft en het beste werkt! 

We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het weer. We bevestigen of annuleren je les dan ook altijd 1 dag van te voren. Meestal rond 17:00. Mocht de les niet door kunnen gaan, dan kan deze via je persoonlijke account online direct opnieuw worden ingepland.

Je kunt online de boeking maken. Tijdens het boeken dien je de (1e) datum van kitesurfles te selecteren in de agenda. Na het afronden van de boeking krijg je een e-mail met je persoonlijke login voor je account. In je account kun je dan zelf de lessen inplannen. 

Wij geven de kitesurflessen in Rockanje en ‘s-Gravenzande. Je kunt boeken voor de locatie die jouw voorkeur heeft. Beide locaties hebben een andere ligging dus ook windrichting. Het kan dus zijn dat we je les soms verplaatsen naar de andere locatie, maar dit overleggen we altijd met je! 

De perfecte weersomstandigheden voor een 3 daagse cursus kitesurfen

Goed om te weten is dat we altijd afhankelijk zijn van de weersomstandigheden voor jouw les! We bevestigen dan ook 1 dag van te voren of de les door kan gaan of niet. In principe gaan de lessen vanaf 12 knopen tot 30 knopen door, maar dit bekijken we altijd per dag. Regenbuien, golven en eventuele onweersbuien hebben hier ook altijd nog invloed op!

Wil je zelf alvast meekijken of je les wellicht door kan gaan, check dan onze windfinder widget!

Maak kennis met kitesurfen

Je blijft gemotiveerd om door te gaan door de manier van lesgeven, met veel enthousiasme wordt er les gegeven. Heel flexibel en meedenkend qua planning is ook een pré!

Feline
IKO gecertificeerde instructeur Sebas

Super toffe pik die Sebas! In zeer korte tijd heb ik mijn passie voor kiten weten te vinden en dankzij Sebas kan ik nu ook varen. Goede prijs en goede les. Thanks!

Matthieu
BEKIJK OOK ONZE ANDERE PAKKETTEN