Leren kitesurfen?

Neem een proefles kiten!

Leren kitesurfen bij Loops and Barrels

Reserveer nu je introductie les kitesurfen!

Leren kitesurfen tijdens een introductie les kitesurfen?

✔ Maak kennis met kitesurfen

✔ Theorie & veiligheid

✔ Nieuwste materiaal van F-one inclusief

✔ Wetsuit inclusief

✔ Max. 3 personen per les

Leren Kitesurfen als beginner?

Introductie les:

Wil je leren kitesurfen? Tijdens deze eerste dag leer je de basis van het kitesurfen. We beginnen met de eerste theorie, materiaal uitleg en safety instructions. Daarna gaan we aan de slag met je kite controle! Hiervoor beginnen we met een kleine powerkite op het strand en daarna gaan we over op de grote kite in de zee zodat je echt kunt leren kitesurfen. Wellicht ga je al de eerste stukjes bodydraggen in het water!

 • Theorie en veiligheid
 • Windvenster
 • Opzetten en besturen van de kite
 • Bodydraggen in het water
Reserveer direct

Leren kitesurfen in groepsverband

Onze groepslessen bestaan uit maximaal 3 personen per les. De les duurt dan 3 uur. Heb je vragen of wil je iets overleggen voor je gaat leren kitesurfen?

Neem via deze link  direct contact met ons op! 

Mocht je na je proefles kitesurfen helemaal stoked zijn en baal je dat je toch geen 3 daagse of 5 daagse cursus hebt geboekt? Laat het ons dan even weten dan kunnen we dit uiteraard omboeken, zodat je uiteindelijk toch van de pakketdeal gebruik kan maken.

Deze introductie les is super leuk om met een paar vrienden of vriendinnen te doen als uitje!

Reserveer nu je introductie les kitesurfen!

leren kitesurfen

Hou jij van een sport met een adrenaline kick? Bevind jij je graag in de natuurlijke elementen? Of ben je een fanatiek wintersporter, maar baal je dat dat vaak maar een of twee keer per jaar naar de sneeuw kan? Dan is kitesurfen waarschijnlijk een supertoffe sport voor jou.

Leren kitesurfen is te vergelijken met leren skiën of snowboarden. Beginnen met een paar dagen les is noodzakelijk. Deze sport is niet iets wat je jezelf out of the blue aan kan leren, het is en blijft een extreme sport. Het is belangrijk dat je de juiste basis kennis leert over het materiaal, de weersomstandigheden en natuurlijk de technieken goed uitgelegd krijgt.

Leren kitesurfen is absoluut de moeite waard. Kitesurfen geeft een buitengewoon gevoel van vrijheid op het water. Voor velen is het een hobby of zelfs een passie. Voordat je zelfstandig gaat kitesurfen is het natuurlijk handig om de basis onder de knie te hebben. Leren kitesurfen is erg belangrijk om veilig van start te gaan. Bovendien wil je eerst leren om de controle over de kite te behouden. Wil je leren kitesurfen met het nieuwste materiaal? Boek een introductie les en maak kennis met de basis van kitesurfen!

Leren kitesurfen in de perfecte weersomstandigheden

Wanneer je wilt leren kitesurfen, is het goed om te weten is dat we altijd afhankelijk zijn van de weersomstandigheden voor jouw les! We bevestigen dan ook 1 dag van te voren of de les door kan gaan of niet. In principe gaan de lessen vanaf 12 knopen tot 30 knopen door, maar dit bekijken we altijd per dag. Regenbuien, golven en eventuele onweersbuien hebben hier ook altijd nog invloed op! 

Wil je zelf alvast meekijken of je les wellicht door kan gaan, check dan onze windfinder widget

Veel gestelde vragen

Kitesurfen valt in de categorie extreme sporten en deze sport kun je niet beoefenen zonder lessen te hebben gevolgd. Helaas gebeuren er nog steeds ongelukken in deze sport doordat mensen met te weinig kennis en ervaring gaan kitesurfen.

Goede kitesurflessen zorgen voor een veilige sport. Wat kun je verwachten?

 • Kennis over het besturen van de kite 
 • Kennis over de wind
 • Kennis over het weer
 • Kennis over de kite
 • Leren inschatten van risico’s
 • Bijbehorende veiligheids instructies
 • Leren kitesurfen! 

Door kitesurfles te nemen bij een goede kitesurfschool met ervaren instructeurs verzeker je jezelf van veilige, persoonlijke en vooral leuke kitesurflessen.


Dit verschilt per persoon, maar kitesurfen leer je in ieder geval niet in 1 les! We raden aan om een 3 daagse cursus te boeken, deze kan altijd nog worden omgezet naar een 5 daagse cursus. Ook bieden wij een combi pakket van 3 groepslessen + 2 privelessen. Uit ervaring is gebleken dat dit voor de meeste mensen de voorkeur heeft en het beste werkt! 


We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het weer. We bevestigen of annuleren je les dan ook altijd 1 dag van te voren. Meestal rond 17:00. Mocht de les niet door kunnen gaan, dan kan deze via je persoonlijke account online direct opnieuw worden ingepland.


Je kunt online de boeking maken. Tijdens het boeken dien je de (1e) datum van kitesurfles te selecteren in de agenda. Na het afronden van de boeking krijg je een e-mail met je persoonlijke login voor je account. In je account kun je dan zelf de lessen inplannen. 


Wij geven de kitesurflessen in Rockanje en ‘s-Gravenzande. Je kunt boeken voor de locatie die jouw voorkeur heeft. Beide locaties hebben een andere ligging dus ook windrichting. Het kan dus zijn dat we je les soms verplaatsen naar de andere locatie, maar dit overleggen we altijd met je! Maak kennis met kitesurfen

Je blijft gemotiveerd om door te gaan door de manier van lesgeven, met veel enthousiasme wordt er les gegeven. Heel flexibel en meedenkend qua planning is ook een pré!

Feline
IKO gecertificeerde instructeur Sebas

Super toffe pik die Sebas! In zeer korte tijd heb ik mijn passie voor kiten weten te vinden en dankzij Sebas kan ik nu ook varen. Goede prijs en goede les. Thanks!

Matthieu
BEKIJK OOK ONZE ANDERE PAKKETTEN