FAQ

Kitesurfen/Kiteboarden algemeen

Ben je wel eens op wintersport geweest, en zou je het liefst vaker per jaar willen skieen of snowboarden? Dan kun je met kitesurfen dezelfde voldoening voelen en vaak zelfs iedere week. Onze conclusie is dat kitesurfen/kiteboarden een verslavend effect heeft op een positieve manier natuurlijk! Afhankelijk van je stijl kun je jezelf altijd uitdagen, je bent heerlijk buiten bezig en dat met verschillende natuurlijke elementen. Het geeft je een vrij gevoel, waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Qua watersport komt het overeen met wakeboarden. Bij wakeboarden word je door een boot of kabel vooruit getrokken. Met kitesurfen genereer je zelf de kracht vanuit de kite.

Kitesurfen is gemarkeerd als een extreme sport, dus ja, je moet wel weten wat je doet. En welke handelingen welke gevolgen hebben. Een goede kitesurfschool leert je alle safety instructions en hoe om te gaan met de weersomstandigheden. Op iedere spot is het water of de zee weer anders, dus ook hier kun je uitleg over verwachten.

Hier vertellen wij je alles over tijdens onze lessen! 

Kitesurfen is geen goedkope sport. De aanschaf van je materiaal is duur, maar daarna heb je er jaren plezier van. Het is een investering in je eigen welzijn!

Essentieel om te kunnen starten (indicatie):

  • Kite 9m2 – Nieuw € 1.500,00/ 2e hands € 800,00
  • Kite 12m2 – Nieuw € 1.650,00/ 2e hands € 1000,00
  • Bar – Nieuw € 600,00/ 2e hands € 300,00
  • Harnas/Trapeze – Nieuw € 250,00/ 2e hands € 100,00
  • Wetsuit – Nieuw € 200,00/ 2e hands € 75,00
  • Kiteboard – Nieuw € 600,00/ 2e hands € 200,00

Niet essentieel om te kunnen starten:

  • Handschoenen – Nieuw € 40,00
  • Schoenen- Nieuw € 40,00
  • Muts – Nieuw € 40,00
  • Surf poncho – Nieuw € 40,00

Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Sommige mensen hebben 3-5 lessen nodig, anderen 5-7 lessen. Het helpt als je je lessen snel achter elkaar doorpakt. En zolang je maar doorzet en er plezier in hebt!

NEE, absoluut niet. Zo kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en zelfs ongelukken gebeuren. Je weet niet wat je van de weersomstandigheden kan verwachten, welk formaat gebruik je bij welke windkracht en wanneer staat de windrichting goed per locatie. Dit zijn allemaal zaken waar je kennis van dient te hebben voordat je alleen het water op gaat.

Dit kan vanaf vrij jong, maar is ook een beetje afhankelijk van het lichaamsgewicht. Vanaf een jaar of 8 kan het meestal wel, maar bel ons even om dit te checken!

Kitesurfen en kiteboarden is hetzelfde.

Bij het kitesurfen bestuur je zelf een kite, waarmee je kracht genereert en door het water vaart. Surfen of ook wel golfsurfen, is enkel met een surfplank en de kracht komt vanuit de golven.

Beide is afhankelijk van de wind. Bij het kitesurfen bestuur je zelf een kite, waarmee je kracht genereert en door het water vaart. Bij windsurfen wordt de wind gevangen door een zeil wat op het board is bevestigd en vaar je zo door het water.

Een kiteboard is lichter dan een wakeboard.
Een kiteboard heeft vinnen en een wakeboard niet, dus upwind varen is lasting.
Een kiteboard heeft straps en een wakeboard boots over het algemeen.
We raden dit dus zeker niet aan. Bijvoorbeeld wanneer je een sprong maakt met boots. Als het mis gaat kun je dan niet gemakkelijk je plank uitschoppen voor een veilige landing.

Bekijk hiervoor ons gedetailleerde wetsuit artikel. In nederland heb je gemiddeld een wetsuit nodig van 3/5 mm. Vaak als het waait in Nederland wordt het een stuk kouder.
Tip is ook om hier niet op te besparen of tweedehans te kopen.

Boek in ieder geval altijd een school die IKO gecertificeerd is. (www.ikointl.com)
Verder kun je kijken of het een grote of kleine school is. Wellicht heb jij behoefte aan persoonlijk contact? Ook is het handig als de school met de BB talkin headsets werkt!

Kitesurflessen / Kitesurfles

De lessen starten bij ons vanaf ca. €80,00 per les per persoon (afhankelijk van de periode in het jaar). Dit is dan een groepsles met max. 3 personen. Deze kun je ook boeken als 3-daagse cursus  of 5-daagse cursus . De lessen worden dan dus voordeliger, doordat je er meer in 1x aanschaft. Naast bieden we prive lessen voor 1 persoon (€ 90,00 per uur) of 2 personen ( € 67,50 per uur). Hiervoor geld wel een minimum van 2 uur, omdat het anders niet de moeite is.

 

Ja, tijdens je boeking zie je onze agenda en na het boeken ontvang jij een inlog voor je eigen account. Zo kun je gemakkelijk je lessen beheren.

 

1 les ter kennnismaking 

3 lessen leer de basis van het kitesurfen 

5 lessen om zelfstandig veilig en verantwoord het water op te kunnen

Ja, alles is inbegrepen bij de les prijs

We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het weer en de wind. We bevestigen dus de dag voordat je les plaats zal vinden of je les door kan gaan. Kan hij niet doorgaan? Dan plan je hem zelf gemakkelijk weer in via je account.

1 april tot en met 31 oktober, en dan alle dagen van de week, zolang het maar waait

Een priveles duurt 2 uur en een groepsles duurt 3 uur

Winkelwagen
nl_NL
Chat openen
Hallo! Heb je een vraag?

Als je wilt kan ik je persoonlijk adviseren via Whatsapp. Ik help je graag!

Groetjes,

Ankie van L.A.B. kitesurfschool & shop